Malzemeler:
3 büyük boy yumurta
1 yemek kasigi un
3- 4 yemek kasigi süt
1 orta büyüklükte rendelenmis kabak
1 kücük minik dogranmis kuru sogan
1 yemek kasigi dolusu rendelenmis kasar peyniri
bol miktarda dogranmis dereotu
tuz, karabiber
Teflon tavada 2 kasik siviyagla kuru sogan ve rendelenmis suyu cikarilmis kabagi hafif kavurun ve sogumaya birakin. Bir kasede yumurtalari ,dereotu ,tuz, karabiber , sütle ezilip karistilmis unu ve kasar peynirini birlikte iyice cirpin. Sogumus olan kabakla sogani icine ilave edin.
Tavanizi temizleyip 3 yemek kasigi siviyagi iyice isitip karisimi icine dökün. Kisik ateste kapagi biraz acik sekilde pisirin. Öbür yüzünü pisirmek icin tavanin genisliginde bir tabak bulup omleti ters cevirip öbür tarafinida rengi kizarana kadar pisirin.
Ben 28 cm eninde tava kullandim. Siz omletin kalin olmasini isterseniz kücük tava kullanabilirisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder