Yapmasi cok basit ve lezzetli bu tarifin sahibi olarak denemekte yarar var derim.:)
Malzemelerin miktarlarini sizlere birakiyorum. Kisi sayisina göre ayarlamak zor degil.
Malzemeler:
Brüksel lahanasi (önceden haslanacak)
Patates ( önceden haslanacak)
Pirasa ( cig )
Besamel Sos icin:
Tereyag
Un
Süt
Karabiber, Tuz
Sos icin yagla unu kavurun ve sütü ilave ederek bir iki dakika pisirin.
Üst harci icin:
Kiyma
Sivi yag
Sarimsak
Salca
Karabiber, Pul biber, Tuz
Kiymayi ve ince kiyilmis sarimsaklari yagda kavurun. Salca ve baharatlari ekleyip bir iki dakika daha kavurduktan sonra icine az miktarda su ilave edip pisirin.
Pirasa disindaki sebzeleri haslayin. Pirasayi cok ince kiyin , patatesleri istediginiz büyüklükte dograyin. Borcama önce pirasayi yayin sonra patates ve brüksel lahanasini. Hazirladiginiz besamel sosunu sebzelerin üzerine dökün.
En son kiyma harcini üste yayin ve önceden isitilmis 200 derece firinda 30 dakika kadar pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder