17 Aralık 2013

Üzeri Kıymalı Brüksel Lahana, Pırasa ve Patatesli Oturtma



Yapmasi cok basit ve lezzetli bu tarifin sahibi olarak denemekte yarar var derim.:)
Malzemelerin miktarlarini sizlere birakiyorum. Kisi sayisina göre ayarlamak zor degil.

Malzemeler:
Brüksel lahanasi (önceden  haslanacak)
Patates ( önceden haslanacak)
Pirasa ( cig )

Besamel Sos icin:
Tereyag
Un
Süt
Karabiber, Tuz

Sos icin yagla unu kavurun ve sütü ilave ederek bir iki dakika pisirin.

Üst harci icin:
Kiyma
Sivi yag
Sarimsak
Salca
Karabiber, Pul biber, Tuz

Kiymayi ve ince kiyilmis sarimsaklari yagda kavurun. Salca ve baharatlari ekleyip bir iki dakika daha kavurduktan sonra icine az miktarda su ilave edip pisirin.


Pirasa disindaki sebzeleri haslayin. Pirasayi cok ince kiyin , patatesleri istediginiz büyüklükte dograyin. Borcama önce pirasayi yayin sonra patates ve brüksel lahanasini. Hazirladiginiz besamel sosunu sebzelerin üzerine  dökün.
En son kiyma harcini üste yayin ve önceden isitilmis 200 derece firinda 30 dakika kadar pisirin.

1 yorum:

  1. Merhabalar,
    Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.

    YanıtlaSil