15 Aralık 2013

Kolay Kol Böreği / Pastry Recipe


Sizlere harika bir kol böregi tarifi vermek istiyorum. Hamur pistiginde yaprak yaprak dökülüyor. Ic harci icin ne istiyorsaniz onu koyabilirsiniz. Ben peynirli yaptim.

Malzemeler:
 500 gram un
160 gram yogurt
50 gram tereyag ya da margarin
3 yemek kasigi soguk süt
1 cay kasigi tuz
2  büyük boy yumurta

Ic harci icin:
beyaz peynir
maydanoz
sivi yag ( acilmis hamurun üzerine sürmek icin)

 Üzeri icin: 
3-4 tane yumurta sarisi
susam, cörekotu

Un , yogurt ve tuzu bir kapta karistirin. Yumurta, tereyag ve sütü ilave edip iyice yogurun. Hamuru strece sarip 1 saat kadar dinlendirin. Bu arada ic harci icin olan peyniri ve maydanozu ince kiyin.
Dinlenmis hamuru 12 parcaya bölün. Unlanmis tezgahin üzerinde hamur parcalarini cok ince bir sekilde  oklavayla acin. Üzerlerine fircayla sivi yag sürüp  ic harci serpistirin. Rulo yapip kenarlarini iyice bastirarak kapatin. Üzerlerine yumurta sarisi sürüp susam ve cörekotunu serpin.
180 derece önceden isitilmis firinda 25 dakika pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder