200 gram karisik müsli ( yulaf, findik, badem, kuru üzümlü ve misir gevrekli )
200 gram tereyag ya da margarin ( eritilip iyice isitilacak)
230 gram un
160 gram toz seker
1 paket vanilya sekeri
1 yumurta
2 tatli kasigi kabartma tozu
Tereyagini eritip iyice isittiktan sonra bir kabin icine müsli karisimini koyup tereyagini üzerine dökün iyice kasikla karistirin. Biraz iliyinca toz seker , vanilya sekerini, ardindan yumurta, un ve kabartma tozunu da ilave edip kasik yardimiyla iyice karistirin.
Elinize kücük parcalar alip yuvarladiktan sonra hafifce üzerlerini bastirip yagli kagit serili tepsinize dizin.
Önceden isitilmis 180 derece firinda 10 dakika pisirin..
Ficaram fantásticas!
YanıtlaSilBeijinhos e Feliz 2013,
http://strawberrycandymoreira.blogspot.pt/
Ellerine emklerine saglik nefis görünüyor
YanıtlaSilGüzel Tarif. Yaptık şirkette yedik.Herkes bayıldı.Yaparlen vanilya özütü ( vanillia extract) kullandım.Şahane oldu.
YanıtlaSilTeşekkürler