Malzemeler:
Hamuru icin:
150 gram su ve süt karisimi
yarim paket kuru maya
2 tatli kasigi zeytinyag
aldigi kadar un
1 cay kasigindan az tuz
Hamuru icin malzemeleri karistirip yogurun ve mayalanmaya birakin.
Üzeri icin:
2 kirmizi dolmalik biber ( ufak dogranmis)
2 orta boy kuru sogan (ince dogranmis)
10 tane yesil zeytin ( ortadan kesilmis)
2 acili sivri biber tursusu ( ufak dogranmis)
6-7 tane salam
rendelenmis kasar
domates püresi
kekik ,pul biber, karabiber
Hamur mayalandiktan sonra yagli kagit serili tepsiye yayin. Üzerine kekik, pul biber ve karabiberle karistirilan domates püresini sürün. Rendelenmis kasarin bir kismini serptikten sonra kuru sogan, kirmizi dolmalik biber, zeytinleri,sivri biberi ve salamlari yayip geri kalan rendelenmis kasari üzerine serpin.
Önceden isitilmis 200 derece firinda 20-25 dakika pisirin.
(Ben malzemelerin yarisiyla 26 cmlik cember kek kalibinda yaptim)
sayfaniz gercekten süper süper süper :) Tarifler cok net ve bu kadar cesit sunmaniz cok güzel. Isvec'ten selamlar
YanıtlaSilTariflerinizi ben de çok beğeniyorum, özellikle az unlu olanları..
YanıtlaSilAncak kopya alamamak sıkıntı yaratıyor, kopya alabileyim ki eve gittiğmde yapma şansım olsun, değil mi ya ???