Malzemeler: 4 kisilik
1 bardaktan biraz fazla haslanmis bugday yarmasi
Yarim su bardagi haslanmis nohut ( ben konserve aldim)
1 yumurta
150 gram yogurt
1 yemek kasigi un
3 yemek kasigi sivi yag
yarim yemek kasigi salca
nane , karabiber , tuz
Haslanmis yarma ve nohutlari yarmanin haslama suyundan göz karari miktarda koyarak iliyincaya kadar isitin. Öbür tarafta bir kasenin icine 1 yemek kasigi un , 1 yumurta ve yogurdu ezerek karistirin.Icine biraz su ekleyip sulandirdiktan sonra yavas yavas yarmayla nohutun icine hizli hizli karistirarak dökün. Bir kac dakika pisirin. Bir kapta siviyagla nane ve salcayi hafif kavurduktan sonra corbanin icine karistirin.
Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık..
YanıtlaSilbayılırım ellerine sağşlık arkadaşım...
YanıtlaSil