26 Ekim 2012

Kaşar Peynir Soslu Makarna / Cheddar Cheese Sauce For Pasta


Yapmasi cok pratik ve lezzetli bir peynirli makarna sosu tarifini paylasmak istiyorum

Malzemeler: 2 kisilik
250 gram makarna
100 gram Kasar peyniri (biraz tuzlu ve aromasi kuvvetli olan peynir tavsiye ederim)
150 gram süt
5 yemek kasigi sivi krema
1 yemek kasigi un
maydanoz
karabiber

Makarnalari haslarken bir yandanda peynir sosunu hazirlayabilirsiniz.Unu süt ve sivi kremayla ezerek karistirin.Kaynamayacak sekilde yavas yavas isitin.Ardindan peyniri kücük dograyip icine ilave edin.Peynirler eriyene kadar kisik ateste yavas yavas karistirin.Maydanozu ve karabiberi serpin.Peynirler iyice eridikten sonra biraz ocagin altini acip bir iki dakika daha karistirdiktan sonra haslanmis makarnalarinizin üzerine hemen döküp yiyebilirsiniz.

1 yorum: