31 Ekim 2012

Cevizli ve Kuru Kayısılı Pralinler / Walnut- Apricot Truffles

 
Malzemeler: (20 tane )
120 gram bitter cikolata
80 gram kuru kayisi
60 gram ceviz
1 tatli kasigi portakal likörü (yoksa koymasanizda olur)

Üzeri icin:
2-3 kayisi (ince uzunlamasina kesin)

Bitter cikolatayi eritin ve ocaktan alin.Portakal likörü ,kuru kayisi ve cevizleri kücük kücük dograyip cikolatanin icine dökün iyice karisitirin.Tatli kasigiyla  harctan alip sertlesmesi icin yagli kagit üzerine dizin ve hemen ince uzunlamasina kesilmis kayisiyla üzerlerini süsleyin.Sonra pralin kagit kaliplarina koyup teneke ya da karton bir kutuda pralinleri saklayabilirsiniz.Ben carsidan aldigimiz pralinlerin paketlerini atmiyor , kendi pralinlerimi bunlarin icinde sakliyorum.

2 yorum:

  1. Canim ellerine emklerine saglik cok güzel degisik bir tarif afiyetler olsun sevgiler canim öptüm.

    YanıtlaSil
  2. ayy tam benlik ellerinize sağlık

    YanıtlaSil