23 Kasım 2010

Vanilya Kremalı Vişneli Pasta/ Sour Cheery Cake With Vanilla Cream


Keki icin:
75 gram margarin
75 gram toz seker
150 gram un
2 yumurta
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri

Bu malzemeleri cirpip 26 cm lik cember kek kalibina yayin ,önceden isitilmis 200 derece firinda 15-17 dak.pisirin sonra sogumaya birakin.
(Keki cemberinden cikarmayin)

Üzeri için:
1 paket dr.oetker'in vanilya aromalı dolgu krema tozu
250 ml soğuk süt
400 gram konserve ya da dondurulmus visne
Jölesi icin:
1 paket dr.oetker'in tart jölesi
250 ml vişne suyu
1 yemek kasığı toz şeker

Yapilisi:
1 paket dolgu krema tozunu 250 ml soguk sütle katilasana kadar bir iki dakika cirpin ve sogumus olan kekin üzerine yayin. Visneleri kremanin üzerine dizin.
Tart jölesini 250 ml visne suyu ve bir yemek kasigi sekerle biraz kaynatin ve bir dakika sogumaya birakin sonra jöleyi visnelerin üzerine dökün.
Buzdolabinda bir iki saat beklettikten sonra üzerine isterseniz rendelenmis cikolata serpip servis yapabilirsiniz..

4 yorum:

  1. mmm enfes olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. süper olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Hola Carli,estuve dando un repaso a tú blog y me gusto mucho,tienes un blogs muy bueno,nos iremos viendo.

    Saludos
    Antuán

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar
    Pastanız her zaman ki gibi nefis görünüyor!
    Vanilya ve vişne varsa tamamdır.
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil