16 Kasım 2010

Hurma ve Krem Likörlü Dondurma / Cream Likör and Persimmon Ice Cream



Krem Likör ve Hurmali dondurmanin tarifi bana ait.Aslinda dondurmayi sadece likörlü yapacaktim..Evde hurma vardi icine katsam hicde fena olmaz herhalde dedim ve yaptim..Harika bir dondurma cikti ortaya...

Malzemeler:
200 ml Süt
200 ml Sivi krema
80 ml Krem likör (Baileys)
70 gram Toz seker ya da Pudra sekeri ( tadiniza göre miktarini cogaltabilirsiniz))
1 tane Hurma (icine püre olarak)
Hurmanin bir tanesini bir kapta püre haline getirin sonra diger malzemeleri icine kasik yardimiyla karistirdiktan sonra dondurma makinaniza dökün.Yaklasik 40 dakika dondurma katilasana kadar makinanizi calistirin.. Dondurma Likörün icindeki alkolden dolayi cok fazla katilasmiyor.Merak etmeyin dondurmanizi hazirlayip dondurucuya koydugunuzda tamamen katilasacaktir..
Isterseniz dondurmaninizin yanina hurma dilimleri koyup servis yapabilirsiniz..

2 yorum:

  1. Sahane..... Ellerine saglik calicigim.... Bu vesile ile bayramin kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  2. sevgili arkadaşım n zengin bir sunum böyle.ellerine sağlık canım.güzel bir gün seninle olsun

    YanıtlaSil