8 Temmuz 2010

Mandalina ve Labne Kremali Pasta





Tarifi bana ait yapimi cok kolay pastayi sizlerle paylasmak istiyorum..Eger konserve Mandalina bulamazsaniz baska meyve'den de yapabilirsiniz

Keki icin: (7 porsiyon)
2 yumurta
90 gram un
90 gram toz seker
1 yemek kasigi sicak su
yarim tatli kasigi kabartma tozu
1 yemek kasigina yakin kakao

Kremasi icin:
300 gram labne peyniri ( frischkäse)
2 yemek kasigi süt
3 yemek kasigi mandalina suyu (yoksa portakal suyu)
25-30 gram toz seker
1 paket vanilya sekeri
1 kücük kutu konserve mandalina

Keki icin yumurta sarilarini beyazlarindan ayirin..Yumurta sarilarini toz sekerle cirpin, sicak suyuda koyup cirptiktan sonra baska bir kapta yumurta beyazlarini katilasana kadar cirpin kasik yardimiyla icine ilave edin.Sonra un,kabartma tozu ve kakaoyuda koyup kasikla karistirin..
26 cm lik kelepceli cember kek kalibina yagli kagit yerlestirip hamuru üzerine yayin..Önceden isitilmis 180 derece firinda 20-25 dakika pisirin firindan cikardiktan sonra iyice sogumaya birakin..Soguduktan sonra ben büyük fincan agziyla 7 tane yuvarlaklar kesip , ortalarinida bicak yardimiyla ikiye kestim.

Kremasi cin gerekli olan malzemeleri karistirip bir kismini üzerini süslemek icin ayirin..Ortadan ikiye kesilmis olan kekin alt kisimlarinin üzerine kremayi sürün ve ikiser mandaline koyup üzerlerine tekrar biraz krema sürüp üst kek parcasini kapatin.

Üstlerini ayirdiginiz kremayla ve mandalinayla süsleyin.. Buzdolabinda kapali bir pasta fanusun icinde 1 gün bekletip yemenizi tavsiye ederim...

13 yorum:

  1. çok güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Malzemeleri de az, mini pastaları oldum olası çok severim,
    ellerine sağlık
    sevgiler Fethiyeden..

    YanıtlaSil
  3. Cali'ciğim, nefis bir pasta yapmışsın, ellerine sağlık. Mandalinanın serin tadıyla nasıl güzel olmuştur, sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Exquisita, uhmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  5. tek kelime harikasın.ellerine sağlık canım.nefis bir tatlı ortaya çıkarmışsın.

    YanıtlaSil
  6. uuuuummmuummmmmmmmmmmmmmm que bom.
    Deve ser delicioso!!!!!!!!!!!! Estou com vontade de experimentar
    Bom fim de semana beijocas
    Marlene Portugal

    YanıtlaSil
  7. Thank you for you visit!!

    Your blog is very, very beatiful !!Congratulations!!

    Golden kisses from Brazil,
    Jussara

    YanıtlaSil
  8. Olá querida.Está simplesmente maravilhoso.
    Tenha uma boa semana
    Beijocas

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık çok değişik ve leziz bir tat olmuş :)

    YanıtlaSil
  10. Una delizia ..brava!
    tanti saluti ..ciaooo!!

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, Labne peyniri Quark mi yoksa Mascarpone mi? Ellerinize saglik, nefis görünüyorlar...

    YanıtlaSil
  12. Türkce' de Labne diye gecen peynir Frischkäse ( Philadelphia )
    Yorumunuza tesekkürler..

    YanıtlaSil