13 Şubat 2010

Liçi ve Kivili Pasta




Keki icin:
75 gram margarin
75 gram şeker
150 gram un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
bu malzeleri cirpip 26 cm lik cember kek kalibina yayin .Önceden isitilmis 200 derece firinda 15-17 dak.pisirin sonra sogumaya birakin.(Keki cemberinden cikarmayin)
Üzeri için:
15-16 Liçi
1 kivi

1 paket Dr.oetker'in vanilya aromalı dolgu krema tozu (Backfeste pudding creme)
250 ml soğuk süt

1 paket Dr.oetker'in tart jölesi
250ml su
2 yemek kasığı toz şeker

1 paket vanilyali dolgu kremasini 25o ml soguk sütle katilasana kadar bir iki dakika cirpin ve sogumus olan hamurun üzerine yayin.
Liçilerin kabuklarini soyup yandan kesin cekirdeklerini cikarin ortadan kesin, kiviyi soyun ve dilimleyin kremanin üzerine dizin.
Tart jölesini 250 ml su ve iki yemek kasigi sekerle biraz kaynatin ve bir iki dakika sogumaya birakin sonra jöleyi meyvelerin üzerine dökün.
Buzdolabinda bir iki saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz..
Pasta dekorasyon tasarimi/Cali
Liçi Nedir?
Liçi ağacı, yaklaşık 15-20 m boyuna ulaşan, dört mevsim yeşil kalan bir ağaçtır. Meyvesi 3-4 cm uzunluğunda, yaklaşık 3 cm çapındadır. Kabuğu pembemsi kırmızı renkli ve serttir. Acımsı olan ve yenilmeyen kabuğu, oldukça incedir ve kolayca soyulur. Meyvesi yarı saydam-beyaz, üzüme benzer yumuşak kıvamda ve tatlıdır. Çekirdeği yaklaşık 2 cm uzunluğunda, 1-15 cm çapında, sert ve parlak kahverengidir. Çekirdeği hafifçe zehirlidir ve yenilmez.
Liçi meyvesi, çiçek açmasından yaklaşık 100 gün sonra, Temmuz - Ekim ayları arasında olgunlaşır. Liçi, C vitamini açısından oldukça zengindir.
Liçi meyvesi Güney Çin , Hindistan, Vietnam, Filipinler, Avusturalya,Israil,Meksika ve Endonezya'da da yetişir.Ülkemizde ise yanlızca Mersin ve ilçelerinde yetişir.(Türkiye'de yetistigini bilmiyordum)
Bilgiler alintidir...

12 yorum:

  1. Liçi'nin adını duymuştum ama hiç bir bilgim yoktu. Çok değişik bir meyveymiş. Ellerine sağlık çok güzel olmuş. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Cali mmm nefis olmuş pastan ama bu liçi dediğin meyveyi hiç görmedim sanki dağ çileğine benziyor dışından ama değil:))

    YanıtlaSil
  3. Vavvvv... Ellerine saglik arkadasim... Lici bir kere yedim ama pastasini hic yememistim.... Eminim müthis bir lezzet olmustur... Ellerine saglik.... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  4. Hi Cali,

    das ist bombastisch lecker. So etwas verschmäht niemanden.Geballt Ladung tropischer Obst und feine Käse - Sahne Creme.. Genial...
    Mein Kompliment, sieht super aus.

    LG

    YanıtlaSil
  5. Hi your creation is very good! Complimenti!

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık, liçiye ilk defa rastlıyorum, bilgiler için de teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Harika bir tropik pasta olmus bence, litschi ve kiwi hic aklima gelmezdi birarada bir pastada bulusacagini, ellerine saglik diyorum.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Davvero una bella idea questa torta dal sapore esotico. Un abbraccio Daniela.

    YanıtlaSil
  9. pasta enfes görünüyor, ama ben bu liciyi bilmiyorum doğal olarak.

    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. ELLERİNE EMKELRİNE SAĞLIK CANIM ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR SUNUMDA ÇOK ŞIK
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  11. evgili Cali... Nekadar nefis pastalar yapmışsın. Baktım tariflere bilmediğim şeyler de var..mesela liçi..Birde şunu merak ediyorum:))) bu kadar güzel pastalar, pudingler, suplar...
    Ama çok formundasın..

    YanıtlaSil