1 Ocak 2010

Alman Usulü Krema Soslu Ringa Balığı / Herring in Cream Sauce



Alman usulü soguk olarak yenen kaymak ve krema soslu ringa baligini cok severim..Türkiye'de Ringa baligi yok sanirim, biraz istavrite benziyor.Eger konserve salamura istavrit baligi bulabilirseniz onunlada yapabilirsiniz.. Türk damak tadina belki hitap etmeyebilir ama ben yinede sizlerle bu yemegi paylasmak istiyorum..

Malzemeler: ( 2 kisilik)
5 -6 tane salamura ringa ya da istavrit balık
1 kutu otlu ya da otsuz kaymak (200 gram)
200 ml sıvı krema
1 kuru soğan
2 orta boy salatalık turşusu
1 elma
1 fiske toz şeker

Kaymakla , sivi krema ve sekeri karistirin.Icine kuru sogani ince halkalar halinde, elmayi ve tursuyu ince kücük kücük dograyip ilave edin.
Plastik saklama kabinin alt kismina önce sosun bir kismini yayin , baliklari üzerine yerlestirin ve sosun geri kalan kismini en üste dökün..
Bir kac saat ya da bir gün buzdolabinda tutun.(baliklarin sosu cekmesini icin)
Yanina haslanmis patates koyarak servis yapabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder