13 Ekim 2009

Labne ve Mandalinalı Pasta


Keki icin:
75 gram margarin
75 gram şeker
150 gram un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri

bu malzemeleri cirpip 26 cm lik cember kek kalibina yayin ,önceden isitilmis 200 derece firinda 15-17 dak.pisirin sonra sogumaya birakin.(Keki cemberinden cikarmayin)

Üstü icin:
400 gram labne light
1 paket dr. Oetker' in limon aromali jel tozu
1 paket vanilya sekeri
250 ml (gram) su
400 gram sivi krema
50 gram toz seker ( isterseniz daha fazla yada az seker koyabilirsiniz..)
Istenilen miktarda suyu süzülmüs konserve mandalina

Limonlu toz jeli 250 ml (gram) suyla jöle eriyene kadar isitin sonra sogumaya birakin.Öbür tarafta labneyle sekeri vanilya sekerini karistirin, bir baska kapta sivi kremayi katilasana kadar cirpin.Kremayi , sogumus olan jeli ve de mandalinalari labnenin icine ilave edip yavasca karistirin sonra bu karisimi sogumus olan kekin üzerine yayin.Bir kac saat buzdolabinda beklettikten sonra servis yapabilirsiniz..
(mandalina'sizda harika oluyor)
 

2 yorum:

  1. Canımmmmm bak seni buldum. yeni blog açmışsın. Ne güzel olmuş. Çok beğendim bildiğim bir şablondu. Nefis olmuş. Ama dur sana başka adres vereyim. Orda daha güzel şablonlar var. hemen yerleştiriyorsun.
    Buraya gir
    http://www.finalsense.com/services/blog_templates/food_drink.htm
    eminim çok beğeneceksin.

    YanıtlaSil
  2. Delicioso postre y refrescante,intentare prepararlo.
    Saludos.

    YanıtlaSil