13 Ekim 2009

Kakao ve tarçın kırıntılı elmalı kek


Keki icin:
100 gram pudra sekeri
180 gram un
90 gram margarin
2 yumurta
yarim paket kabartma tozu
4 yemek kasigi süt
yarim limon rendesi (bu malzemeleri karistirip iyice cirpin..)

4 büyük elma (ince dilimleyin)
1 tatli kasigi tarcin
2 tatli kasigi toz seker
yarim avuc iri kiyilmis ceviz (bunlarida birbiriyle karistirin)
Üstünün kirinti hamuru icin:
100 gram un
50 gram margarin
1 paket vanilya sekeri
1 tatli kasigi tarcin
1 tatli kasigi kakao ( bu malzemeleri mutfak robotunuzun hamur yogurucusuyla kirinti haline gelene kadar yogurun ,sonra büyük kirintilar yapmak icin elinizle yogurun)
Keki icin hazirlamis oldugunuz hamuru 26 cm lik cember kaliba dökün ,ardindan elmali karisimi üzerine yaydiktan sonra en üste kirinti hamurunu yayip önceden isitilmis 180 derecelik firinda 45 dakika pisirin...
(Bir tepsilik yapmak isterseniz malzemelerin ölcülerini ikiye cikarin )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder