13 Ağustos 2009

Taze otlu tereyağ

Kizartilmis ekmek üzerine ya da kizartmis oldugunuz et ve de baligin üzerinede sürerek yiyebilirsiniz.. Burada yani Almanya'da genelde mangal yaparken etin yanina mangalda kizartilmis ekmegin üzerine sürülüp yeniyor. Otlu tereyag marketlerde satiliyor ama kendi yaptigimizin tadina hic benzemiyor..Sizlerede tarifini vermek istiyorum..

Malzemeler:
150 gram tereyagi
3 - 4 dis sarimsak
bir iki damla limon suyu
yarim demet ince kiyilmis taze yesil sogan
yarim demet ince kiyilmis maydanoz
yarim demet reyhan otu
biraz tuz

Tereyagin yumusak olmasi gerekiyor.Buzdolabindan cikarip disarida yumusayana kadar bekletin.Sarimsaklari havanda dövün, otlari cok ince kiyin ve diger malzemeleri tereyagin icine ilave edip iyice karistirin.Sonra strech in üzerine tereyagini yayip rulo yapin buzdolabina koyun istediginiz zaman cikarip yuvarlak dilimler halinde kesip servis yapabilirsiniz.. Ya da yumusak haliyle krema torbasina koyup sikabilirsiniz , görüntüsü cok hos oluyor..Hangi otlari seviyorsaniz onlarin karisimindanda yapabilirsiniz..Eger isterseniz fazla miktardada yapip porsiyonlar halinde dondurucuda muhafaza edebilir ihtiyaciniz oldugunda istediginiz miktarda cikarip kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder