4 Ağustos 2011

Köri Pilavli Tavuk / Chicken Curry Rice

 
Malzemeler:(3 kisilik)
500 gram tavuk ya da hindi gögsü
150 gram pirinc
100 gram bezelye
1 dal pirasa
4 dis sarimsak
300 gram tavuk tuzotlu su
Köri tozu (hardal tozu)
pul biber
kurkuma

Tavada önce dogranmis tavugu kavurun ,hardal tozu,pul biber ve kurkuma baharatlarini ilave edin ,sonra ince kiyilmis pirasa ve sarimsaklari koyup kavurmaya devam edin..Bezelye ve pirinci icine koyun , bir kac dakika kavurduktan sonra 300 gram tavuk tuzotlu suyu ilave edip cok kisik ateste 10 dakika pisirin...

1 yorum:

  1. Çok farklı bir tarif...
    Pilavın kokusu burnuma gelir gibi oldu ilk fırsatta deneyeceğim.
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil