8 Ağustos 2011

Aşure /Noah's Pudding



Malzemeler:( 4 kaselik)
120 gram asurelik bugday (kuru pismemis haliyle)
50 gram pismis konserve beyaz fasulye
50 gram pismis konserve nohut
80 gram toz seker (fazla tatli sevmedigim icin ben bu kadar seker kullandim)
1 paket vanilya sekeri
1 tatli kasigi gül suyu
4-5 kuru incir
4-5 kuru karisi
50 gram sari kurutulmus üzüm
2 tatli kasigi pirinc unu (gerekirse)

Üzeri icin:
ceviz
tarcin

Bugdayi geceden ertesi güne kadar sicak suyun icinde bekletip, 40 dakika düdüklü tencerede 1,5 litreye yakin suyla pisirin.Konserve nohutu icine ilave edip bir 10 dakika kadar pisirdikten sonra beyaz fasulyeyi, toz sekeri , vanilya sekerini,kayisi ,incir ve üzümleride ekleyip  10 dakika kadar daha pisirin.Bir tatli kasigi gül suyunuda koyun..(Asure sulu olursa 2 tatli kasigi pirinc ununu az  suyla ezerek icine ilave edebilirsiniz...)
Asureyi kaselere bosalttiktan sonra üzerine tarcin ve ceviz serpip biraz ilidiktan sonra buzdolabinda iyice soguyuncuya kadar bekletip öyle servis yapabilirsiniz....

1 yorum:

  1. Merhaba arkadasim nasilsin? uzun zamandir gorusemiyoruz umarim hersey guzeldir .
    Asuren cok nefis gorunuyor ellerine saglik afiyet seker olsun .
    Hayirli ramazanlar dilerim sevgilermi biraktim:))

    YanıtlaSil