13 Nisan 2011

Üzeri Portakal Jöleli Cikolatali Puding /Chocolate Pudding With Orange Jelly



Malzemeler:
100 gram bitter çikolata
500 ml süt
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya şekeri

Portakal Jölesi icin:
250 ml portakal suyu
1paket renksiz pasta jölesi
2 tatli kasigi toz seker
Bir iki dilim zari soyulmus portakal dilimi

500 ml sütden biraz alip bir kasede 2 kasik dolusu nisastayi ve 1 yemek kasigi kakaoyu icinde ezin..Geri kalan sütü isitin cikolatayi icinde eritin , vanilya sekeri ,nisasta ve kakao'lu sütü icine ekleyin, katilasana kadar pisirin.Cam kase yada sarap bardaginin yarisina kadar pudingi doldurun, bir kac dakika sogumasini bekleyin..Kücük küp küp dogranmis portakal parcalarini üzerine dagitin. Bu arada jöleyi seker ve portakal suyuyla pisirin ,kasik yardimiyla jöleyi portakal parcalarinin üzerine yayin.. Buzdolabinda iyice soguduktan sonra servis yapabilirsiniz..

8 yorum:

  1. çok değişik bir sütlaç olmuş.tadını merak ettim.ellerine sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. oh mamma mia che golosaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!baci!

    YanıtlaSil
  3. Cali que maravilha. É de comer com os olhos. Beijocas.

    YanıtlaSil
  4. Çok hoş ve farklı bir sütlaç tarifi bu. Ben de normal sütlaç yaparken içine portakal kabuğu rendesi koyarım, çok güzel yakışır.
    Ellerine sağlık Caliciğim..

    YanıtlaSil
  5. Milk rice in combination with orange jelly is awsome!!! Would love to have a portion- right away :)))

    Greetings!
    Tanja

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyor insanın içini ferahlatacakmış gibi..

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık sevgiler....

    YanıtlaSil
  8. Very good cup of cream. http://usubufood.blogspot.com/2011/05/savanyu-maj.html

    YanıtlaSil