17 Şubat 2011

Badem Kurabiyeli ,Tarçınlı Parfe / Amaretti , Cinnamon Parfait



Malzemeler:
1 yumurta
3 yumurta sarisi
25 gram pudra sekeri
1 cay kasigi tarcin
100 gram kücük bademli kurabiye( Amaretti)
250 ml sivi krema

Yapilisi:
1 yumurta ve 3 yumurta sarisini iyice cirpin, pudra sekeri ve tarcini ekleyip karistirmaya devam edin.
Baska bir kapta sivi kremayi katilasana kadar cirpin.Kurabiyeleri bir torbanin icine koyup kepce yardimiyla iyice ufalanana kadar dövün..
Katilasmis kremayi ve dövülmüs Kurabiyeleri kasik yardimiyla yumurtali sosun icine yavas yavas karistirin.
Dikdörtgen bir kek ya da ekmek kalibinin icine yanlardan sarkacak sekilde strec folyo serin karisimi icine yayin..Folyonun sarkan kisimlariyla üzerini iyice kapatin ayrica baska bir buzluk torbasina da koyup 6 saat donmasi icin buzluga kaldirin..

Servis yapmak önce parfeyi buzluktan cikarip dilimler halinde kesin ve biraz yumusamasini bekleyin..Ben sos olarak visneli sos yaptim..Visne suyuna biraz nisasta katarak hafif koyulasana kadar pisirdim..
Tadi muhtesem oldu mutlaka deneyin derim..

4 yorum:

  1. Que delícia!
    As imagens dizem tudo,...
    Beijinhos

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik enfes görünüyor, sunumunda cok hos.. sicacik sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  3. Canım, harika bir görüntüsü var.Eminim tadıda çok güzeldir.Eline emeğine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil