12 Ağustos 2010

Patlıcan ve Kıymalı Lasanya


Malzemeler:(2-3 kisilik)
6 tane dikdörtgen lasanya hamuru (suda haslanmayandan)
1 büyük patlican
1 kuru sogan
3 dis sarimsak
1 büyük domates
150 gram kiyma
200 gram domates püresi
100 gram su
karabiber,pul biber,kirmizi toz biber
1 tatli kasigi biber salcasi
Üzeri icin:
100 gram kati krema (kaymak)
50 gram rendelenmis kasar peynir

Yapilisi:
Sogan, kiyma ardindan patlican , sarimsagi ,domatesi ,biber salcasini ve baharatlarida koyarak kavurun..Domates suyu ve suyu ilave edip biraz pisirin.
Dikdörtgen cam borcama hazirlanmis harctan biraz yayin,üzerine 3 tane lasanya hamurunu koyun.. Harcin geri kalanini üzerlerine dagitin..Diger 3 lasanya hamurunu en üste yayip kati krema - kasar rendesi karisimini sürün.
Önceden isitilmis 200 derece firinda 30 dakika pisirin..

4 yorum:

  1. Nice idea
    Greetings grom Greece

    YanıtlaSil
  2. Cali lasanyaya bayılırım. Ne zamandır aklımda,yapmayı istiyorum. Görünce iyice içim gitti !!
    ellerine sağlık canım
    yiyen şanslıarada afiyet olsun :(
    :))

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Patlıcanın kıyma ile muhteşem ikili olduğuna inanırım,lazanya da kimbilir ne güzel olmuştur, ellerinize sağlık.
    Üzerine konulan krema olmasa da olur değil mi?
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Çok nefis olmuş,elinize sağlık :)

    YanıtlaSil