12 Ağustos 2010

Fırında Patates-Havuçlu Mücver


Bildigimiz mücver tavada kizartilir ve de cok lezzetlidir ama cokda yag ceker..Firinda yapildiginda fazla yag gerekmiyor.Hemde cok pratik..
Malzemeler:
500 gram soyulmamis patates
1-2 havuc
1 sarimsak
1 büyük sogan
2 yumurta
1-2 kasik sivi yag
karabiber,tuz
2 kasik galeta unu
rendelenmis kasar
Yapilisi:
Patates, havuc , sogani ve sarimsagi rendeleyin..Icine yumurtalari,baharati,yagi ve galeta ununu ilave edip karistirin.26 cmlik cember kek kalibina yayip ,önceden isitilmis 200 derece firinda 30 dakika pisirin..Sonra üzerine kasar rendesini dagitin bir 5 dakika daha pisirin..
Yanina salata yaparak servis yapabilirsiniz..

7 yorum:

  1. Ellerinize sağlık bende genelde fırında tercih ederim:)

    YanıtlaSil
  2. bende kesinlikle fırında severim. Yıllardır annem fırında yapar. Börek gibi ne güzel olur

    YanıtlaSil
  3. Çok lezzetli olmuş ellerinize sağlık...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor.Bencede fırında daha hafif olmuştur.
    Afiyet olsun.sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Fırındaki daha sağlıklı olur hemde

    elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. bugün bizim evde akşam yemeğinde bu var, kesin! (:

    YanıtlaSil
  7. Çok leziz görünüyor.Ellerine sağlık..sevgilerrr...

    YanıtlaSil