25 Mayıs 2010

Peynirli Rulo Börek / Pastry With Feta Cheese


Hamuru icin:
150 gram yogurt
100 gram süt
75 gram siviyag
1 paket kabartma tozu
yaklasik 300 gram un

Ic harci icin:
200 gram beyaz peynir
dereotu
1 kuru sogan
karabiber, kirmizi biber tozu

en üstüne:
1 yumurta sarisi

Yapilisi:
Hamuru icin malzemeleri karistirip yogurun yarim saat kadar dinlenmeye birakin.
Peyniri ve kuru sogani kücük kücük dograyin, biraz dereotu, karabiber ve kirmizi biber tozu ilave edip karistirin.
Hamurun altina un serpip ince acin, ic harcini yayip rulo yapin..26 cm lik cember kek kalibina yerlestirin ve üzerine yumurta sarisi sürün. Önceden 180 derece isitilmis firinda 25 dakika pisirin

8 yorum:

  1. Hosgeldin canim peynirli pogacan nefis gorunuyor ellerine saglik gorusmek dilegiyle sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Cali ciğim. Ellerine sağlık wallahi ne tesadüf yarın yapmayı düşünüyordum. Hiç sesin çıkmıyor. Banada uğramadın neçedir güzel arkadaşım...

    YanıtlaSil
  3. Hosgeldin arkadasim... Ellerine saglik... Gelir gelmez, harika bir tarif daha.... Afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  4. Hımmm nefis yanınada buz gibi köpüklü ayran nefis olur...Ellerinize sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. nefis bir börek olmuş canım..ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. This pastry roll is looking good! Perfect with tomato slices!
    I'll have to try this!

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Cali, böreğe dayanamadım ve gecenin 23_oo olmasına rağmen kocaman bir dilimi kaptım yedim.. eline sağlık.. Bloğuna sevgiler bırakıp iyi geceler diyorum..

    YanıtlaSil
  8. Olá, amiga!
    Voltei... fiquei com saudade do seu cantinho...
    Cada receita ainda mais deliciosa que a anterior!...
    As fotos dos pratos são belíssimas!
    Um lindo fim de semana, cheio de luz, paz e inspiração.
    Beijinhos.
    Itabira - Minas

    YanıtlaSil