11 Kasım 2011

Fincanda tabansız Elmalı Crumble / Apple Crumble


Malzemeler:(2-3 büyük fincanlik)
1,5 büyük boy elma
yarim avuc kuru üzüm
2 yemek kasigi limon
yarim avuc ince kiyilmis findik ( cevizde olabilir)
1 yemek kasigi süzme bal

Citir hamuru icin:
30 gram  tereyag ya da margarin
2 tepeleme yemek kasigi un
1 silme yemek kasigi seker
cok az tarcin

Elmalari kücük kücük dograyin.Üzerine limon suyunu, kuru üzüm, findiklari koyup karistirin.Harci ici yaglamis fincanlara doldurun.Üzerlerine yarimsar yemek kasigi bal gezdirin.
Hamuru icin gerekli malzemeleri hamur karistiricisiyla iri topaklar olusana kadar karistirip elmalarin üzerine yerlestirin.
Önceden isitilmis 180 derece firinda 30-35 dakika pisirin.
Iliyinca tatli kasigiyla servis yapabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Selamlar Canada dan .Tesadüfen bulduğum siteniz hakkında yorum yapmadan gecemiyecegim ,gördügüm en kaliteli,şirin yemek sitesi .Başarılar .Nur

    YanıtlaSil
  2. Beijinhos e bom fds!
    www.strawberrycandymoreira.blogspot.com

    YanıtlaSil