24 Mayıs 2011

Parmesan ve Badem Tozlu Kurabiye / Parmigiano ,Cheddar Cheese And Almond Cookies



Malzemeler:2 tepsilik (50 adet)
125 gram margarin
250 gram un
50 gram badem tozu
50 gram rendelenmis kasar peyniri
65 gram parmesan peynir tozu (Sert ve tuzlu italyan peyniri)
1 yumurta aki
yarim cay kasigi kirmizi toz biber
bir fiske tuz
Bu malzemeleri elinizle karistirip hava almayacak bir kaba koyup 1 saat kadar buzdolabina kaldirin.

Üzeri icin:
160 gram kasar rendesi
biraz pul biber
2 yumurta sarisi

Hamuru dolaptan cikarip ikiye bölün..Ilk yarisini dört köse olacak sekilde ince acin..Üzerine yumurta sarisi sürüp kasarin yari miktarini (80 gram) ve de pul biberi serpin..Rulo yapip yarim santim kalinliginda dilimler kesin...Kestiginiz dilimleri tepsiye yerlestirip üzerlerine yumurta sarisi sürün..
Hamurun öbür yarisinida ikinci tepsi icin ayni sekilde hazirlayin..
Önceden isitilmis 200 derece firinda 20 dakika pisirin..
Kurabiyelerin iyice sogumasini bekledikten sonra teneke bir kutunun icine pergament kagit yayip ,biraz pirinc dagitin (kurabiyelerin yumusamamasi icin) sonra üzerine kurabiyelerinizi yerlestirebilirsiniz...

2 yorum: