15 Mart 2011

Içi Erik Marmelatlı Brioche / Brioche Filled With Plum-Jam





Malzemeler:
500 gram un
40 gram yas maya veya 2 paket toz maya
60 gram toz seker
bir fiske tuz
75 gram yumusak tereyag
1 paket vanilya sekeri
250 ml ilik süt
1 yumurta
Üzeri icin:
40 gram eritilmis tereyag
pudra sekeri
Ici icin:
Erik marmelati ( ya da herhangi bir marmelat)
Ilik sütün icine mayayi cözülene kadar karistirin sonra geri kalan malzemeleri ilave edip yogurun..Üzeri kapali bir kabin icinde 45 dakika mayalanmasini bekleyin.Sonra unlanmis tezgahin üzerine hamuru alip rulo yapin ve 12 parca koparip yuvarlayin.Yaglanmis 26 cmlik cember kek kalibina yerlestirin üzerini örtüp bir 30 dakika daha mayalandirin.Sonra eritilmis soguk tereyagini firca yardimiyla hamurlarin üzerin iyice sürün.
Önceden isitilmis 200 derece firinda yaklasik 25 dakika pisirin ve sogumaya birakin.Iclerine pasta siringasiyla marmelat doldurun ardindan üzerlerine pudra sekeri gezdirin.
Yumusacik ve enfes oldular...

7 yorum:

  1. mmmmmmmmmm...una vera bontà!!!baci!

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. AMIGO SIMPLEMENTE MARAVILLOSO,,,UN ABRAZO

    YanıtlaSil
  4. çok güzel ve iştah açıcı görünüyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Hello Cali, your breads are suitable for me, as I have many jams...

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglik canim nefiss görünüyorlar..sicacik sevgiler

    YanıtlaSil