21 Nisan 2010

Portakal ve Hindistan Cevizli Tatlı / Orange And Coconut Dessert




Malzemeler: (5 kisilik)
Keki icin:
2 yumurta
40 gram toz seker
50 gram un
50 gram eritilmis beyaz cikolata
50 gram rendelenmis hindistan cevizi

Kremasi icin:(bana ait)
140 gram yogurt
60 gram labne peynir ( frischkäse)
30 gram toz seker
200 gram sivi krema
2 kasik portakal püresi

yarim paket ( 6 gram) renksiz tart jölesi
125 gram portakal suyu

Üst süslemesi icin:(bana ait)
biraz hindistan cevizi
Portakal kabugu

Yapilisi:
Keki icin olan malzemeleri mikserle karistirin. 22 cm x22 cm ebadinda kare seklinde pasta kalibini yaglayip hamuru icine yayin.Önceden isitilmis 180 derece firinda 25 dakika pisirin ve sonra iyice sogumaya birakin.
Kremasi icin sivi krema disindaki tüm malzemeleri bir kapta karistirin.Bir baska kapta 200 gram sivi kremayi katilasana kadar cirpin yavasca kasik yardimiyla yogurtlu karisimin icine katin..
Sonra Tart jölesini portakal suyuyla biraz katilasana kadar pisirin ve ocaktan alip ilimasini bekledikten sonra yogurtlu kremanin icine karistirin.
Sogumus olan kekin üzerine kremayi yayin.Üstünü süslemek icin hindistan cevizi serpin..
Ben gördügünüz gibi portakal kabuguna sekil vererek kestim ve süsledim..
Sonra kapali bir pasta kabinin icine koyup buzdolabinda bir kac saat bekletip servis yapabilirsiniz.
Pasta dekorasyon tasarimi/ Cali

24 yorum:

  1. Canimmmmmm... Bu ne güzel bir pasta olmus... Degisik tarifi ve con derece zarif sunumunla ellerine saglik... Denemek istediklerimin arasina aldim bile izninle... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Cali'ciğim harika bir pasta olmuş bu. Bayıldım gerçektennn...

    YanıtlaSil
  3. Çok çok hoş olmuş,çekimler,estetik görüntü süper,ellerinize sağlık,sevgilerrrrrrr....

    YanıtlaSil
  4. çok güzel ve değişik bir tarif olmuş.ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Süper bir görüntü...harika, ellerinize saglik, sevgilerimle

    zehra

    YanıtlaSil
  6. Canimsin ya ellerine saglikcok nefis görünüyor bunu mutlaka denemem lazim .Size afiyet olsun .Hayirli aksamlar canim.

    YanıtlaSil
  7. il est superbe ce gâteau avec un agréable mélange de saveurs, j'adore
    bonne soirée

    YanıtlaSil
  8. Un joli blog avec de bonnes recettes.
    A bientôt.

    YanıtlaSil
  9. wonderful cake,kali!have a nice weekend,too!

    YanıtlaSil
  10. selam sevgili Cali
    ziyaretin için teşekküre gelmiştim bloğunu ve seni tanımış olduğum için çok memnun oldum harika tariflerin ve sunumların var ellerine sağlık seni izlemeye aldım sevgiler :D

    YanıtlaSil
  11. Your blogue is amaising. I loved it. I'll be back everyday. Thanks fou your visits. Regards.

    YanıtlaSil
  12. Cali süsleme ve kremayı çok beğendim.
    İçeriğinden kremanın çok lezzetli ve hafif olduğu anlaşılıyor.Ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. harikulade bir görüntü:))))) eline sağlık

    YanıtlaSil
  14. İadei ziyarete geldim iç açıcı bir tarif ve sunumla karşılaştım ..
    yine beklerim inşallah ..
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. muhtesem gorundugunu belirtmeliyim. gercekten baiyldim. ustelik hindistancevizini cok severim. mutlaka denemek isteyecegim bir tarif. sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Canım ellerine sağlık bu ne kadar güzel bir görüntü.En kısa zamanda deneyeceğim Dedenecekler arasına alındı.Teşekkürler arkadaşım.sevgiler...
    http://hamaratabla.yetkinforum.com/

    YanıtlaSil
  17. congrulations for your blog.... it's very good

    YanıtlaSil
  18. harika bir gorunum bayildim dogrusu.Elelrinize saglik.
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  19. Hi, I like your blog soo much,
    I am from Brazil, I love craft...
    http://agulhaetricot.com
    http://agulhaetricot.blogspot.com

    YanıtlaSil
  20. Wow, prelepe slike. Sve pohvale. Poljupci

    YanıtlaSil
  21. Wow, beautiful images. All praise. Kisses

    YanıtlaSil
  22. Çok şık sunumlu olmuş,ellerine sağlık..Malzemelerinden nefis olduğu çok belli..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil