26 Ekim 2009

Vişneli Pasta


Hamuru için:
80 gram margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
80 gram toz şeker
1 paket vanilya şekeri
2 yumurta
150 gram un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Bu malzemeleri mikserle çırpın
Üstü icin:
500 gram suyu süzülmüş konserve vişne
200 gram yoğurt
100 gram sıvı krema
3 yumurta sarısı
3 yumurta beyazı
80 gram toz seker
Yarım paket vanilya puding tozu
Hamuru 26 cmlik cember kek kalibina yayin ,visneleri üzerine dagittiktan sonra önceden isitilmis 175 derecelik firinda 30 dakika pisirin ve cikarin..Bu arada üstü icin sivi krema , yogurt,yumurta sarilari,toz seker ,vanilya puding tozunu kasikla karistirin.Ayri bir kapta yumurta beyazlarini cirpip bu karisimin icine kasik yardimiyla yavasca karistirip firindan cikarmis oldugunuz hamurun üzerine yayin ve tekrar 30 dakika pisirin..

9 yorum:

  1. Hi Cali,

    super schön ist dein Kuchen geworden.
    Lecker sowieso...

    Gruß Jacob

    YanıtlaSil
  2. que maravilla de tarta ,,se ve buenisima.

    YanıtlaSil
  3. Hola Cali bien venida a España,tienes un blog muy apetitoso,en hora buena,ya tienes un seguidor mas.

    Saludos
    antuan

    YanıtlaSil
  4. Selam,
    yine harika görünen bir pasta hazirlamissin, valla hayran kaldim, ne yalan. Hele o en üstteki dolgusu nasil da güzel olmus, ellerine saglik diyorum ve sizlere de afiyetler olsun.

    Selamlar ve kocaman öptüm

    YanıtlaSil
  5. Prensesimmmmmmm

    Akşamın bu saatinde böyle de olmaz ki;
    Hani daha yemek yememişken, ne kadar güzel
    görüntüler böyle eminim tadı ve lezzeti de
    çok güzeldir.

    Eeee ne de olsa benim Prenses'imin ellerinden
    çıkıyor.

    Çok güzeldi çokkkkk.

    YanıtlaSil
  6. Thank you for all your help; of course it's different than what I made. I put the cherries on the dough after I prebaked the cake for 30 minutes and other silly mistakes that seem minor but which can spoil the whole recipe. My cake is absolutely delicious, but it is not entirely baked in the middle.
    And dear Cali, your English is fantastic. I understood every single thing and I don't know how to thank you enough.
    I hope you have a wonderful week and next I am either try your poppy seed cake or the pear chocolate cake. Wonderful desserts! Thanks again and lots of hugs.

    YanıtlaSil
  7. You were of big help. My translator translates only the Turkish part, and I do not understand German at all. I speak Romanian and English only. Your explanations made the difference; I will try the cake again in the near future and I will post it on my blog, that way you'll see the result. I'm happy I have a Turkish friend; I do not know anybody from Turkey and believe me, here in Canada, there are all kind of nationalities. Thank you again. Kisses.

    YanıtlaSil
  8. Schade dass der Blog nicht in deutscher Sprache ist, es wären so viele gute Rezepte alleine schon von ansehen,
    Lieben Gruß aus Wien

    YanıtlaSil