23 Ekim 2012

Cheese Cake / Cheese Cake



Hamuru icin:
200 gram un
1 tatli kasigi kabartma tozu
75 gram toz seker
1 tatli kasigi vanilya sekeri
1 yumurta
75 gram tereyag ya da margarin (kati)

Bu malzemeleri karistirip 26 cmlik cember kek kalibina yayin ve hamurun kenarlarini 3 cm kadar yükseltin.Önceden isitilmis 200 derece firinda 10 dakika pisirin, firindan cikarin.

Üzeri icin:

750 gram  labne light

150 gram toz seker (eger vanilya puding tozunuzun icinde seker karisimi varsa 110 gram kadar seker kullanin tadina bakin eger seker az gelirse istediginiz miktarda seker ekleyin)

1 tatli kasigi vanilya sekeri
4 yumurta sarisi
4 yumurta aki ( baska bir kabta iyice katilasana kadar cirpin)
250 ml süt
1 paket vanilyali puding tozu ( seker katkisiz kullandim)

4 yumurta akinin disinda bu malzemeleri iyice karistirin.Vanilyali puding tozunu topaklanmasin diye sütle ezerek karistirin ve labneli karisimin icine ilave edin.En son cirpilmis 4 yumurta beyazlarini yavasca kasikla icine karistirin.Firindan cikardiginiz hamurunuzun üzerine yayin.Önceden isitilmis 180 derece firinda 1 saat kadar pisirin..Pastayi buzdolabinda muhafaza ediniz.1 gün buzdolabinda bekletip yerseniz daha lezzetli oluyor..

4 yorum:

  1. Ellerinize saglik, öyle uzun zaman oldu ki cheseecake yapmayali.... Canim cekti vallahi... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar

    YanıtlaSil
  3. Canim nefis görünüyor ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  4. I never use pudding in any of the cakes, but I would in this one. It looks delicious. I am Pinning it.

    YanıtlaSil