8 Mart 2016

Mandalinali Pasta / Mandarin Cake


Malzemeler:
300 gram un
3 yumurta
150 gram toz seker
75 ml sivi yag
250 gram yogurt
1 paket vanilyali seker
yarim paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Istenilen meyve ( visne, bögürtlen, mandalina..)

Yumurta, toz seker, vanilyali sekeri ve tuzu iyice cirpin. Sivi yag, yogurt, un ve kabartma tozunu ilave ederek tüm malzemeleri cirptiktan sonra, yaglanmis 26 cmlik cember kek kalibina hamuru yayin. Istediginiz meyveyi hafif hamurun icine dogru bastirarak dizin. (Ben meyve olarak konserve mandalina kullandim.)
Önceden isitilmis 200 derece firinda 40 dakika pisirin..

2 yorum:

  1. Merhaba !mandalinalar taze olsa olur mu??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur ama mandalinalarin zarlarini soymanizi tavsiye ederim. Konservedekilerin zarlari soyulmus oldugu icin konserve mandalina kullaniyorum...

      Sil