23 Mayıs 2013

Limonlu Dondurma / Lemon Ice Cream



Malzemeler:
 100 ml limon suyu
100 ml su
160 gram toz seker
250 ml süt
100 ml sivi krema

Limon suyu, su ve sekeri 3 dakika kadar pisirin sogumaya birakin. Sütü ve sivi kremayi icine ilave edip iyice karistirin. Dondurma makinasina karisimi bosaltip 30 dakika kadar katilasmasini saglayin. Hava almayacak kapakli bir kabin icine döküp dondurucuya koyun.
Yemek istediginizde 10 dakika önce dondurucudan cikarip yumusamasi icin biraz disarida bekletin.

2 yorum:

  1. Günaydin, sizin kullandiginiz dondurma makinasinin aynisini aldim ama nasil kullanildigini bilmiyorum. Denedim olmadi. Kisaca anlatabilirmisiniz? Önceden makina buzluga mi koyuluyor? Simdiden tesekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Dondurma makinasinin üst kismini alt kismindan ayiriyorsunuz.Alt kismini bir posetin icine koyup buzlukta 12 saat kadar beklettikten sonra cikarip üst kapagini üzerine yerlestiriyor ve makinayi calistiriyorsunuz...

    YanıtlaSil